Vi ste ovdje: NaslovnicaSudijska organizacija

Sudijska organizacija

LISTA KINOLOŠKIH SUDIJA SKOF-a U 2012 godini.

Ime i prezime, adresa, položene FCI grupe, radni ispit:

1. Alen Salkić Bašbunar Travnik I-II-III-VI rad goniča s k.t. („B“ rang sa ostvarenim uslovima za „A“rang.)

2. Alija Ćosić ** Berte Kučarebr.14.Jajce II grupa sekcija 2.1.dogoliki psi („C“rang)

3. Alija Lućkin Sokolovaćkog odredaIliđadio I FCI(sekcija 1.)rad službenih pasa („C“rang)

4. Avdo Šibčić Šerifa Čauševića Šeretabb Vitez dio VI (ex yu goniči) rad goniča s k.t. („B“ rang)

5. Andrija Gojković Pridvorcibb.Trebinje I i II grupa rad službenih pasa (B rang s ostvarenim uslovima za „A“rang)

6. Dževad Kubat **Banlozi , Zenica I grupa(njemački ovčar) („C“rang)

7. Mladen Šantić** Pećina 9. Bihać II grupa,sekcija 2.2.tip planinskih pasa („C“rang) (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. )

8. Redžo Haskić* Donja Večeriska 63.Vitez I-X rad goniča s k.t. rad ptičara,rad jamara („B“rang s ostvarenim uslovima za „A“rang)

9. Sandi Begatović ** Ozimice 2B9D3 Bihač III grupa,sekcija 3.ter.tipa bul00 („C“rang)

10. Samir Dobrić Travnik I grupa(njemački ovačar) rad službenih pasa („B“rang)

11. Vedran Vidović ** Šipovik Travnik II grupa,sekcija 2.2. tip planinskih pasa („C“rang)

Napomena:

Oznaka sa jednom zvjezdicom * =počasni član ,
oznaka * *=obavezuje kinološkog sudiju na stažiranje 2.sudijska staža i najmanje 10 samostalno ocijenjenih pasa iz grupe,sekcije za koju su položili sudijski ispit, nakon položenog ispita radi mogučnosti prava samostalnog ocjenjivanja i ostvareni rang po odredbama Pravilnika o kategorizaciji. Potvrde o obavljenom stažiranju i obrasce ocjenskih listi sa obavještenjem dostaviti predsjedništvu sudijske organizacije.

Kategorizacija kinoloških sudija:

U skladu sa Pravilnikom o kategorizaciji sudija sudijske organizacije SKOF-a rang „C“ kin.sudije ostvaruje mogućnost ocjenjivanja i rangiranja pasa na svim kinološkim priredbama bez prava dodjele kandidature PRM,CAC i R CAC a u radu CACT i R CACT i delegata (kinološki sudija do entitetskog ranga). Nakon obavljenih ocjenjivanja potrebnog broja manifestacija nižeg ranga prelazi u viši rang.

- Kinološki sudija „B“ranga ovlašten je da može ocjenjivati sve kinološke manifestacije uključujući pravo izbora PRM, CAC i R.CAC i u radu CACT i R CACT.(nacionalni sudija) Nakon obavljenog ocjenjivanja potrebnog broja manifestacija u ovom rangu prelazi u viši rang.

- Kinološki sudija „A“ranga je međunarodni sudija sa mogućnošću angažovanja, ocjenjivanja i izbora pasa na kinološkim manifestacijama sa dodjelom kandidature CACIB i RCACIB odnosno CACIT i R.CACIT u radu (međunarodni sudija). Članstvom u FCI i ostvarenim uslovima za „A“rang kinološke sudije mogu biti angažirane na ocjenjivanju na međunarodnim izložbama i radnim ispitima.

Sudijska članarina za 2012 godinu(obaveza uplate do 29.februara tekuće godine)) Sudijska članarina za 2012 godinu je 30.00 KM. s uplaćenom članarinom za tekuću godinu sudije mogu biti angažirane na kinološkim priredbama. Nakon obavljenih sudijskih ispita 28.01.2012. godine u Travniku ,održana je sjednica Zbora sudijske organizacije sa tačkom dnevnog reda: 1.Konstituisanje Zbora sudijske organizacije izbor i dopuna povjerenika za oblasti radne kinologije odnosno izbor predsjedništva sudijske organizacije.

Zaključeno je da novi Zbor sudija sada ima 11 članova koji su dobrovoljno stupili u sudijsku organizaciju popunivši pristupnice sa anketnim pitanjima Vođenje povjerenstvu za lovne pasmine potvrđeno je Redži Haskiću, Za vođu povjerenstva za službene pse izabran je Samir Dobrić Vođenje povjerenstvu za ostale pasmine potvrđeno je dr.Salkić Alenu Imenovani povjerenici su članovi predsjedništva sudijske organizacije. Svi povjerenici obavezni su u svojim povjerenstvima planirati program za tekuću godinu i na predsjedništvu donijeti jedinstveni program rada i djelovanja i utvrđenom planu realizirati usvojeni program.

Predsjedništvo sudijske organizacije

Manifestacije kinološkog Saveza

- CAC Travnik 20.05.2015
- CACIB Jajce 18.06.2015 - Uskoro prijave
- CAC Bihać 19.07.2015
- CAC Sarajevo Winter 20.10.2015

Posljednje novosti: